Kanakoiraverstas 2017 - ”Hallinta vai tottelevaisuus”

Onko koiran hallinta kateissa, takkuaako nouto, miksei koira seiso. Näihin ja muihin ongelmiin apua tai vinkkejä niiden ennaltaehkäisyyn saat nyt Kanakoiraverstaalla.

Kanakoiraverstas 2017 on kolmen kerran koulutustapahtuma, jossa kouluttajaksemme on lupautunut Mika Harju. Koulutus on tarkoitettu kaiken ikäisille ja tasoisille koirille. Koulutukseen voi osallistua myös kuunteluoppilaana, tästä syystä kurssi onkin erityisen hyödyllinen myös vasta seisojan hankkimista suunnittelevalle.

Koulutukset järjestetään Hämeenkyrössä 18.3., 29.4. ja 20.5 . Koulutuspäivien lisäksi osallistujilla on käytössään Mikan tuki suljetussa Kanakoiraverstaan Facebook-ryhmässä, jossa on mahdollista esittää kysymyksiä, jakaa koulutusvideoita ja saada vertaistukea muilta koulutukseen osallistuvilta.

Koulutuksen sisältö – Miten rakennetaan yhteistyö

Koulutuksen teemana on ”hallinta vai tottelevaisuus”. Moni on varmasti havainnut, että seisojissa on paljon koiria, joilla on tekninen suorittaminen hyvällä tasolla, mutta sen suorittamiseen vaadittava ”hallinta” taas puolestaan hyvin puutteellisella tasolla. Miten rakennetaan yhteistyö, jossa koira haluaa tehdä ohjaajalleen töitä? Miten ulosmitataan koirasta se potentiaali, mitä sille ollaan koulutettu? Miten saadaan koira kuuntelemaan ohjaajaa korkean vietin tilassa. Nämä ovat seisojaharrastajien peruskysymyksiä ja -haasteita koiriensa kanssa.

Ensimmäisessä tapaamisessa käsittelemme edellä mainittuja aiheita teoriatasolla sekä havainnollistaen muutamien esimerkkikoirien avulla. Pohdimme samalla, mikä seisojien kanssa on oikeasti tärkeää ja mikä ei. Lisäksi käymme läpi luento- sekä keskustelutyyppisesti koiran oppimismekanismeja ja koiran neljän perusvietin käyttämistä koulutuksen tukena.

Kahdella seuraavalla kerralla mukaan otetaan omat koirat ja koulutukseen pureudutaan yleisellä tasolla sekä koirakkokohtaisesti, yhdessä miettien ja oppien. Aihealueina tapaamisissa seisojan perussuoritteiden kouluttaminen eli pentuajan koulutuksen aloittaminen, palkkauksen rakentaminen, nouto, riistatyön ABC, hallinta ja koulutus korkeassa viettitilassa sekä koiran saaminen oikealle viettialueelle kuumissa tilanteissa. Koulutuksessa käytetään myös kyyhkyjä.

Kuva Rea Sorasahi

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Mukaan otetaan rajoitettu määrä koirallisia osallistujia, joten ilmoittaudu nopeasti. Kurssin hinta vuoden 2016 jäsenmaksun maksaneille PKKH:n jäsenille on koiran kanssa 165 euroa ja kuunteluoppilaille 90 euroa. Mukaan otetaan myös kerhon ulkopuolisia, jolloin lisämaksu jäsenhintojen päälle on 40 euroa.

>>> ILMOITTAUDU >>>

Lisätietoja: Börje Leskinen, puh. 050 526 5665, email. borje.leskinen@lkpalvelu.fi

Saat kuittauksen ilmoittautumiseesi, jonka jälkeen vahvistat koulutuspaikkasi maksamalla osallistumismaksun ja toimittamalla maksukuitin Börjelle 10.3.2017 mennessä. Maksu yhdistyksen tilille FI80 1146 3001 0337 59, viestikenttään ”Kanakoiraverstas, [osallistujan nimi]”.

Osallistuvien tulee huomioida, että osallistujia ei vakuuteta tapahtuman järjestäjien puolesta, joten jokainen on omasta koirastaan ja sen aiheuttamista/sille aiheutuneista vahingoista vastuussa. Osallistuvien koirien tulee olla asianmukaisesti rokotettuja.