Seuranmestaruuskilpailu

Pirkanmaan Kanakoiraharrastajat ry:n epävirallinen mestaruuskilpailu on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille ja osallistumisoikeus on kaikilla seisovilla kanakoiraroduilla. Kilpailun arvostelu perustuu koiran ja isännän intoon sekä koiran kykyyn löytää ja käsitellä riistaa.

Tuomarit eivät ole virallisia kanakoirakokeiden ylituomareita, vaan kokeneita kanakoirahenkilöitä, joten koepalkintoja kokeessa ei siis jaeta. Kisassa ei myöskään huomioida vesityökoetta, joten sen ei tarvitse olla suoritettu. Tämä on mainio tilaisuus harjoitella kokeenomaista toimintaa rennossa ilmapiirissä myös kokemattomammille koirakoille. Uusille ja vanhoille jäsenille tarjolla loistava mahdollisuus tavata harrastuksen parissa ja vaihtaa kuulumisia.

Mestaruuskilpailuun otetaan mukaan rajoitettu määrä osallistujia ilmoittautumisjärjestyksessä. Koeryhmistä valitaan koirat loppukilpailuun, jossa esitettyjen näyttöjen pohjalta tuomareiden yhdessä valitsema koira voittaa mestaruuden. Voittaja saa vuodeksi haltuunsa seuranmestaruuskiertopalkintona pronssisen seisojapatsaan.

Seuranmestaruus 2020

Seuranmestaruuskilpailut järjestettiin 28.11.2020 Virtain Hauhuulla, Haaralan Fasaanitilalla.

Kaikenkaikkiaan koiria päivään oli ilmoittautunut varsin ilahduttavasti toistakymmentä ja ihmisiä siten lähes tuplasti.

Hämärään asti käydyn kilvan vei nimiinsä Sissi, ohjaajana Rami Raittinen.

Kiitokset kaikille päivään osallistuneille! Oli ilo seurata riistalle pyrkiviä koiria ja ohjaajia. Kaikki koirat saivat päivän aikana useamman riistakontaktin. Lisäksi tauoilla päästiin nauttimaan mahtavista pikkujouluherkuista!

Kuvassa finaaliin selvinnyt kuusikko vasemmalta lukien:

Teemu ja Leisku, Rami ja Sissi, Jukka ja Väinö, Tero ja Nalli, Raimo ja Nita sekä Jaakko ja Poju


Seuranmestaruus 2019

Vuoden 2019 seuranmestaruuden voittivat Rami Raittinen ja lkssn Karpaleton Sissi.

Finaaliin selvisi kolme koirakkoa: Pasi Eronen ja Karpaleton Valma, Rami Raittinen ja Karpaleton Sissi sekä Teemu Valve ja Leisku. Tiukka loppukamppailu käytiin Karpalettolaisten kesken "isosiskon" näyttässä kuitenkin lopulta kaapin paikan nuoremmalleen.

Suuret kiitokset jälleen Haaralan Fasaanitilalle erinomaisista puitteista kilpailun läpiviemiseksi, sekä isäntäväen Pirkan ja Marian tuomareina toimimisesta. Heidän lisäkseen tuomareina toimivat Oskari Juhola ja Joona Korpimäki - kiitokset myöskin heille!

Seuranmestaruus 2017

Seuranmestaruuskilpailut järjestettiin 16.12.2017 Virtain Hauhuulla Nahkalassa.

Mestaruudessa oli tiukimmin kiinni kaksi koiraa, huikean hienot nuoret koirat ja taitavat ohjaajat, molemmille tehtiin finaalissa riistatöitä, eikä virheitä sattunut kummallekaan. Tuomarit joutuivat tilanteeseen, missä päätettiin antaa arvan ratkaista ja pokaali matkasi Tuomo Pispan ja lkssn Repokallion Mimmun matkaan. Jaetulla ykkössijalla ilman pokaalia Sauli Virtanen ja kkssn Teerenpelin LP Brita. Onnea molemmille upeille koirakoille!!! Iso kiitos hienosta päivästä myös tuomareina toimineille Teija ja Jussi Taavelalle, kennel Taavi-Tuulin, sekä Oskari Juholalle!

Muita finalistikoiria olivat Rami Raittinen ja Sissi, Jaakko Ranta ja Unna sekä Marko Salonen ja Tara.

Seuranmestari 2016

Vuoden 2016 seuranmestariksi kruunattiin Marko Salonen ja kkssn Suivakon SW Puolinaama "Tara.

Tuomareina kilpailussa toimivat Ari-Pekka Löytökorpi, Pertti Kovanen, Matti Kylävaara sekä Rauli Suoniemi.