Seuranmestaruuskilpailu

Pirkanmaan Kanakoiraharrastajat ry:n epävirallinen mestaruuskilpailu on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille ja osallistumisoikeus on kaikilla seisovilla kanakoiraroduilla. Kilpailun arvostelu perustuu koiran ja isännän intoon sekä koiran kykyyn löytää ja käsitellä riistaa.

Tuomarit eivät ole virallisia kanakoirakokeiden ylituomareita, vaan kokeneita kanakoirahenkilöitä, joten koepalkintoja kokeessa ei siis jaeta. Kisassa ei myöskään huomioida vesityökoetta, joten sen ei tarvitse olla suoritettu. Tämä on mainio tilaisuus harjoitella kokeenomaista toimintaa rennossa ilmapiirissä myös kokemattomammille koirakoille. Uusille ja vanhoille jäsenille tarjolla loistava mahdollisuus tavata harrastuksen parissa ja vaihtaa kuulumisia.

Mestaruuskilpailuun otetaan mukaan rajoitettu määrä osallistujia ilmoittautumisjärjestyksessä. Koeryhmistä valitaan koirat loppukilpailuun, jossa esitettyjen näyttöjen pohjalta tuomareiden yhdessä valitsema koira voittaa mestaruuden. Voittaja saa vuodeksi haltuunsa seuranmestaruuskiertopalkintona pronssisen seisojapatsaan.

Seuranmestaruus 2019

Seuranmestaruuskilpailut järjestetään 7.12.2019 Virtain Hauhuulla Nahkalassa. Ilmoittautumiset 15.11. mennessä pkkhry@gmail.com

Seuranmestaruus 2017

Seuranmestaruuskilpailut järjestettiin 16.12.2017 Virtain Hauhuulla Nahkalassa.

Mestaruudessa oli tiukimmin kiinni kaksi koiraa, huikean hienot nuoret koirat ja taitavat ohjaajat, molemmille tehtiin finaalissa riistatöitä, eikä virheitä sattunut kummallekaan. Tuomarit joutuivat tilanteeseen, missä päätettiin antaa arvan ratkaista ja pokaali matkasi Tuomo Pispan ja lkssn Repokallion Mimmun matkaan. Jaetulla ykkössijalla ilman pokaalia Sauli Virtanen ja kkssn Teerenpelin LP Brita. Onnea molemmille upeille koirakoille!!! Iso kiitos hienosta päivästä myös tuomareina toimineille Teija ja Jussi Taavelalle, kennel Taavi-Tuulin, sekä Oskari Juholalle!

Muita finalistikoiria olivat Rami Raittinen ja Sissi, Jaakko Ranta ja Unna sekä Marko Salonen ja Tara.

Seuranmestari 2016

Vuoden 2016 seuranmestariksi kruunattiin Marko Salonen ja kkssn Suivakon SW Puolinaama "Tara.

Tuomareina kilpailussa toimivat Ari-Pekka Löytökorpi, Pertti Kovanen, Matti Kylävaara sekä Rauli Suoniemi.